Rólam mondták

"Ami tetszik abban, amit és ahogy csinálsz, hogy soha nem kérdőjelezed meg azt (vagy én nem tapasztaltam ilyet eddig), hogy az, amire valaki vágyik, amit célul tűzött ki, az "jogos-e". Ezt azért emelem ki, mert ezzel volt már egy negatív tapasztalatom."
Hidvéginé Dr Török Mária

2013. május 23., csütörtök

Gyermeki őszinteség



Mikor múlt héten nagyszüleimhez utaztam, a vasútállomáson összefutottam egyik rokonunkkal, aki a kisóvódás csoportjával volt kint vonatokat nézni. Miközben pár szót váltottunk, az egyik kislány hozzám fordult és kedvesen megjegyezte:
„Milyen szép a szád!”
Se többet, se kevesebbet.

Hogy ez milyen jól esett! :) Annyira, hogy elhatároztam, visszamegyek gyereknek – legalábbis a pozitív őszinteségben. És mindenki mást is erre buzdítok!




Mindannyian azt várjuk, hogy jobbá legyen a világ, mégis sokkal inkább panaszkodunk, ha valaki figyelmetlen vagy egyenesen bunkó volt velünk. Közben sokszor mi magunk is éppoly figyelmetlenek vagyunk.
Hát ne másoktól várjuk, hogy jobbá váljon az életünk! Az nem pénz kérdése! Nem a politikusok, nem a főnökeink és egyéb vezetőink teszik jobbá, hanem mi magunk!
 

A boldogság nem pénz kérdése
 
Mennyiből áll és mennyibe kerül, hogy kimondjuk a fejünkben átsuhanó pozitív gondolatokat – és elhallgassuk a negatívokat? Hogy megdicsérjük a másik szemét, száját, alakját, frizuráját, sminkjét, ruháját. Vagy még inkább a gondolatait, a gondolkodásmódját, az új ötleteit, azt, hogy olyat mond, amely nekünk nem jutott eszünkbe. Nézzük így a másik újfajta, vagy egyszerűen csak másfajta véleményét: hogy mi az, amit mindaz bennünk elindít, amivel utat mutat, amire tanít. Nem kell, hogy egyetérts vele, de ha nyitottan figyeled, mindenben megtalálhatod azt, amitől te magad többé válsz.

Ne mástól várjuk el a világ jobbá tételét. Kezdjük el mi magunk! Még ma. Legyünk a Jósiten munkatársai ebben a nagyszabású feladatban. Egy jó szó vagy legalább egy szívből jövő mosoly a párodnak, a gyermekednek, a szülődnek, a munkatársadnak, a főnöködnek, a buszon melléd ülőnek, az utcán szembejövőnek – és máris jobbá tetted a világot! Elsősorban a saját világodat!

Nem mondom, hogy mindig megy, de kezdek belejönni. És ettől sokkal jobban érzem magam! ;)



"Aki aggódik szívében, az levertté lesz, a jó szó viszont felvidítja."
/Példabeszédek 12,25/

Kíváncsian várom a ti véleményeteket is!



Széles Anikó
coach, piac- és közvéleménykutató
 
+36-20-421-1371
aniko.szeles@gmail.com
Skype: iranytuaniko



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése