Rólam mondták

"Ami tetszik abban, amit és ahogy csinálsz, hogy soha nem kérdőjelezed meg azt (vagy én nem tapasztaltam ilyet eddig), hogy az, amire valaki vágyik, amit célul tűzött ki, az "jogos-e". Ezt azért emelem ki, mert ezzel volt már egy negatív tapasztalatom."
Hidvéginé Dr Török Mária

2020. június 2., kedd

Hogyan működik a coaching, ha elvesztettem a motivációm? - avagy karrierváltás egy ügyfelem példáján


 Miért érezted szükségét, hogy coach-hoz fordulj?
🎙 Tanácstalan voltam a jövőmet és a céljaimat illetően, ezért úgy éreztem, hogy rendet kell rakni valahogy a fejemben, meg kell növelni az önbizalmamat, hogy tovább tudjak lépni, és ne folyton ezeken a dolgokon agyaljak.

 Hogyan segített ebben végül a folyamat?
🎙 Minden tekintetben segített a coaching folyamat: megértettem a moivációimat, sikerült megfogalmaznom konkrét célokat és az önbizalmamat is megerősítette. A folyamat után elhittem, hogy nekem sikerülhet bármi, amit kitűzök.

 Mi volt az, ami meggyőzött arról, hogy tényleg erre van szükséged?
🎙 Az első beszélgetés után Anikóval éreztem, hogy erre van szükségem, annak ellenére, hogy nem lehettem biztos benne, hogy milyen eredményre számíthatok. Veszíteni valóm nem volt, valamint az is megerősített az elhatározásomban, hogy Anikó kiemelte, hogy minden változás rajtam múlik, ő tanácsot nem fog nekem adni. Én pedig úgy éreztem ennél jobban nem is lehetnék felkészülve a változásra, tehát meg lesz hozzá a kellő akaratom, hogy végigcsináljam és komolyan vegyem.

 Mi az, amit nem tudtál volna megtenni, vagy nem ilyen hamar, ha nincs a coaching?
🎙 Szinte biztos vagyok benne, hogy nem itt lennék most, 4 hónnappal a coaching folyamat vége után. Tulajdonképpen elértem a rövidtávon kitűzött legnagyobb célomat, és nagyon boldog vagyok.  Meggyőződésem, hogy ha nincs a coaching, akkor rengeteg helyzetben nem lett volna bátorságom nemet mondani, nem lett volna olyan magabiztos a kiállásom. A konkrét cél meghatározása kiemelkedően fontos volt számomra, ugyanis amint az megvolt, minden olyan könnyen és gördülékenyen történt. Miért ajánlanád a coaching beszélgetést másoknak?
🎙 A coachingot mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek kétségei vannak önmagát, a jelenlegi élethelyzetét vagy a jövőjét illetően. Irányt mutat, megerősít az elhatározásaidban, segít felismerni és megismerni a motivációidat és a rejtett érzelmeidet bizonyos témákkal kapcsolatban.

 És miért ajánlanál engem, mint coachot másoknak?
🎙 Ha már unod, hogy folyton csak a sötétben tapogatózol, tanácstalan vagy és úgy érzed a helyzeted megoldhatatlan, káoszos, nem találod a helyed az életben, és nem is tudod, hogy hogyan keress kiutat, akkor bátran keresd meg Anikót. Nekem segített, mert nyitott, jó hallgatóság, és minden helyzetben valahogy ösztönösen ráérez arra, hogy mivel tud továbblendíteni a folyamatban. Legyen az egy újságcikk, egy érdekes tanulmány, egy szerepjáték vagy egy feladvány. Nekem segített, légy te is nyitott. 

 Mi esett jól, mit szerettél leginkább a beszélgetésekben - vagy azon kívül a coaching hatásában?
🎙 A beszélgetésekben leginkább azt szerettem, hogy minden egyes alkalommal kicsit megvilágosodtam önmagammal kapcsolatban. Mindig is úgy gondoltam, hogy magas az érzelmi intelligenciám és ismerem önmagam, hiszen sokáig naplót is írtam. A coaching folyamat során azonban rájöttem, hogy még rengeteg meglepő, érdekes és izgalmas dolgot nem tudok magamról. Ezek az apró felfedezések nagyon pozitívan hatottak a hangulatomra minden egyes alkalommal.

 Miben javasolnád, hogy változzak, fejlődjek még, a coaching folyamatot tekintve?
🎙 Az ember holtig tanul.  Természetesen mindig, mindenkinek van hova fejlődnie, ettől van értelme az életnek. Véleményem szerint nagyon jól csinálod a dolgodat, szóval ezt már csak tökéletesíteni lehet. 

******************************************


Te is szeretnél mindössze pár hét múlva az álom-munkahelyeden kezdeni?


Akkor tedd meg az első lépést most, jelentkezz coaching beszélgetésre: http://bit.ly/Erdekel_a_coaching(Második kép: Igor Link képe a Pixabay -en.   )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése