Rólam mondták

"Ami tetszik abban, amit és ahogy csinálsz, hogy soha nem kérdőjelezed meg azt (vagy én nem tapasztaltam ilyet eddig), hogy az, amire valaki vágyik, amit célul tűzött ki, az "jogos-e". Ezt azért emelem ki, mert ezzel volt már egy negatív tapasztalatom."
Hidvéginé Dr Török Mária

2013. június 12., szerda

Egy kísérlet szerint csúnyábbnak látjuk magunkat, mint mások minket



A videót, amely mai bejegyzésemet inspirálta, biztosan sokan láttátok már, hiszen közel 55 milliószor nézték már meg a legnagyobb videómegosztón. Én még csak ma kaptam hírt róla.


A videó egy kísérletet mutat be, ahol egy gyakorlott rajzművész fantomképeket készít nőkről. Mindenkiről kettőt:
  1. az egyikben saját magát írja le a kísérlet alanya – természetesen anélkül, hogy a rajzoló látná őt
  2. a másikban ugyanerről a nőről egy másik ember ad leírást, aki csak pár perccel korábban találkozott a rajzon megjelenített hölggyel.


A kísérlet is azt bizonyította, hogy a többség mennyire másként látja saját magát, mint a külső szemlélők. A külső szemlélők mindig szebbnek írták le a „kísérleti nyuszit”, mint ők saját magukat.

Íme a videó:
(Bár angolul van, a lényeget szavak nélkül is lehet érteni.)

  



A coaching folyamatban szintén egy fantomkép készül rólad, csak épp nem az arcodról, hanem a belső tulajdonságaidról, a benned rejlő tudásról, tapasztalatról és a benned rejlő lehetőségekről. Ilyenkor én, a coach vagyok az ismeretlen és a rajzoló egyben.
És mindig sokkal „szebben” távozol!


A világ kitárul: sikeresebbnek, magabiztosabbnak, harmonikusabbnak, nyugodtabbnak, határozottabbnak, energikusabbnak érzed magad. És ezt a környezeted is észre fogja venni rajtad. Legjobb példa erre azon ügyfeleim, akiknek a barátai is bejelentkeztek hozzám coachingra, látva a pozitív változást rajtuk, azaz a saját barátaikon.

Légy te is még szebb!




Széles Anikó
coach, piac- és közvéleménykutató
 
+36-20-421-1371
aniko.szeles@gmail.com
Skype: iranytuaniko



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése