Rólam mondták

"Ami tetszik abban, amit és ahogy csinálsz, hogy soha nem kérdőjelezed meg azt (vagy én nem tapasztaltam ilyet eddig), hogy az, amire valaki vágyik, amit célul tűzött ki, az "jogos-e". Ezt azért emelem ki, mert ezzel volt már egy negatív tapasztalatom."
Hidvéginé Dr Török Mária

2013. március 14., csütörtök

Menj vagy maradj?



Az előző bejegyzésben számba vettem azokat a kérdéseket, amelyeken valószínűleg gondolkodsz, ha felmerült már benned a külföldre költözés. Ezek a praktikus kérdések, a hogyanok. Mindazok a szempontok, amelyeket körül kell járj, mielőtt feladod az itthoni életed - ha feladod.

Természetesen ezek is nagyon fontosak és igazán csak az tudja - kisebb nagyobb gondokkal, de - magabiztosan átvészelni az első időket, akinek az ezekre adott válaszai is megvannak.

De ha tudod, hogy ezekkel foglalkoznod kell, netán azt is tudod, hol keresd rá a válaszokat, de még mindig viaskodik az agyadban a kisördög és a kisangyal: menjek vagy maradjak, akkor az akadály nem a hogyanok szintjén van.

Ez esetben gondolkozz el ezeken:


·         Mi hiányzik?
×          Ha a pénz: Honnan tudnál plusz bevételre szert tenni? Milyen tudásod, képességed vagy vagyontárgyad válthatnád „aprópénzzé”? Ha ily módon megteremted az anyagiakat, még mindig fontos lesz, hogy menj?
×          Ha kevés az időd utánanézni a dolgoknak: Biztos, hogy a külföldre költözés olyan fontos neked, ha még időd sincs felkészülni az útra?
×          Bármely más: Miért fontos az neked? Mennyire fontos az neked?


·         Milyen képességed, tudásod tesz alkalmassá az útra és mi az, amellyel itthon is boldogulhatsz annyira, amennyire szeretnél?
Mi az, amit meg kell még tanulj? – akár a maradáshoz, akár az induláshoz.


·         Mi az, ami igazán fontos, értékes neked az életben?
Ezt inkább itthon kapod meg, vagy inkább külföldön?


·         Milyen ember vagy te és milyenné szeretnél válni?
Azt az embert, aki lenni szeretnél, hol képzeled el, itthon, vagy külföldön?
A maradás vagy az indulás segítené inkább azt, hogy olyan emberré válj?



Ha úgy látod, tapasztalod, hogy a te eseted egészen speciális, vagy azt érzed, hogy a válasz benned van valahol, de mégsem akar felszínre törni, akkor tudok számodra speciális, egyenesen rád szabott személyes beszélgetést ajánlani:



Széles Anikó
coach, piac- és közvéleménykutató
 
+36-20-421-1371
aniko.szeles@gmail.com
Skype: iranytuaniko


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése