Rólam mondták

"Ami tetszik abban, amit és ahogy csinálsz, hogy soha nem kérdőjelezed meg azt (vagy én nem tapasztaltam ilyet eddig), hogy az, amire valaki vágyik, amit célul tűzött ki, az "jogos-e". Ezt azért emelem ki, mert ezzel volt már egy negatív tapasztalatom."
Hidvéginé Dr Török Mária

2013. szeptember 7., szombat

Meddig bírsz el egy zsák krumplival?



Ma is a napi reggeli olvasmányomból hoztam nektek valamit. Ezúttal* egy rövid kis történetet a haragról és a megbocsátásról.

Egy főiskolai tanár, aki a meg nem bocsátás nagy áráról tanított, egyszer megkérte tanítványait, hogy hozzanak egy-egy zsák krumplit a következő órára.

Válasszanak ki egy krumplit mindenkihez, akinek nem akarnak megbocsátani, és írják rá az illető nevét, és a dátumot. Azután egy egész hónapig – bárhová is mennek – mindenhová magukkal kell vinniük azt a zsák burgonyát.

Miután egy darabig magukkal cipelték a zsákot,
a diákok elkezdték felismerni, hogy mekkora súlyt visznek magukkal; hogy mennyi energiájukat emészti el a csomagjukra fordított figyelem; hogy mennyire kell vigyázniuk arra, hogy el ne hagyják.

Végül amikor a krumplik elkezdtek rothadni és bűzleni, rájöttek, hogy az egyetlen bölcs dolog, amit tehetnek, ha minél hamarabb megszabadulnak tőlük.



*Korábbi bejegyzésem, amely a maiige.hu írásain alapul: Hogyan fogadd a kritikát?



Széles Anikó
coach, piac- és közvéleménykutató
 
+36-20-421-1371
aniko.szeles@gmail.com
Skype: iranytuaniko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése